A Lévai Tejüzem, lévai székhellyel 1953 januárjában alakult meg. A vállalat befolyása alá tartoztak a báti, a nagysallai, a párkányi, a komáromi és az érsekújvári üzemek egyaránt.

1992- ben a vállalatot magánosították és részvénytársaság formájában működik tovább Lévai Tejüzem Rt. név alatt a mai napig. A vállalat 200 alkalmazottal rendelkezik, így a térség egyik legnagyobb vállalkozásának mondható. Naponta 105 000 l tej kerül feldolgozásra, melyet az állandó, regionális beszállítók biztosítanak.

A gyártás meghatározó részét az eidam és ementál típusú sajtok, valamint a szárított tej alkotják. A vállalat további termékei közé sorolhatók az Air Pack csomagolású tej, tejfölök, túrók és savanyú tejből készült termékek. A vállalat emviromentálisan megfelelő technológiák és csomagolások alkalmazására törekszik. Ennek bizonyítéka az Air Pack csomagolási technika bevezetése is. A Lévai tejüzem kezdte elsőként Szlovákia területén alkalmazni az olasz SORDI vállalat technológiáját az alacsony zsírtartalmú RICCOTA sajt gyártása során. Ez a termék jól emészthető és a kiváló minőségének köszönhetően nagy népszerűségnek örvend.

A növekvő fogyasztói igények, a termék minősége iránti nagyobb elvárások és a termelés korszerűsítésének szükséglete arra ösztönözte a vállalat vezetését, hogy 1998- ban elkezdte kiépíteni az ISO9002 minőségbiztosítási rendszert. A minőség biztosítási oklevelet a vállalat 1999.06.01.-én vette át a londoni Lloyd´ s Register Quality Assurance Ltd. Intézettől, amelyet a 2005- ben megrendezésre került audit is alátámasztott.