Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke. Medzitým pripravíme plnku tak, že zmiešame tvaroh, mlieko, cukor, olej, žĺtky, vajce, vanilkový cukor, prášok Zlatý klas a spolu vyšľaháme. Cesto rozvaľkáme na plech a navrch vylejeme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúre a pečieme na 200°C 20 minút. Z bielkov a cukru si vyšľaháme sneh a po 20 minútach navrstvíme na koláč a dáme zapiecť na 5 minút. Koláč podávame vychladený.
- 300 g múka polohrubá,
- 150 g MASLO BABIČKA,
- 1 ČL prášok do pečiva,
- 1 ks vajce,
- 1 ks žĺtok,
- 4 PL kryštálového cukru
Plnka:
- 500 g TVAROH BABIČKA,
- 150 g kryštálový cukor,
- 0,5 l mlieko,
- 100 ml olej,
- 1 balenie Zlatý klas,
- 1 balenie vanilkový cukor,
- 3 ks žĺtky,
- 1 ks vajce
Poleva:
- 4 ks bielky,
- 5 PL kryštálového cukru