Main menu

Rezance s krémovou omáčkou z kyslej smotany

Rýchle krémové cestoviny, ktoré potešia celú rodinu. Sú pripravené za pár minút, takže ideálny, rýchly obed je na stole. Ja som ich podávala s rezancami a to si vždy spomeniem na starkú, ktorá nám také tie domáce poctivé rezance pripravovala skoro každý piatok. Nielen naslano ale aj naskladko. Robíte ich ešte niekto doma ručne?

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, tak aby neboli úplne rozvarené. Na panvici orestujeme na troche masla slaninku s cibuľkou. Uvarené cestoviny prehodíme k slaninke s cibuľkou, pridáme tavený syr a následnej aj kyslú smotanu. Dochutíme prelisovaným strúčikom cesnaku, čiernym korením a soľou.

Ingrediencie:

  • 400 g rezance, 
  • 150 g oravská slanina, 
  • 1 ks KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,
  • 1 strúčik cesnaku, 
  • kúsok MASLO BABIČKA,
  • 100 g TAVENÝ SYR LEVÍK, 
  • 1 ks cibuľa, 
  • soľ, 
  • čierne korenie, 
  • petržlenová vňať