Hlavné menu

Jahodovo-tvarohová torta

Vyšľaháme si žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zvlášť vyšľahané bielky. Cesto vylejeme do formy  vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 15 minút. Krém pripravíme z vyšľahanej smotany a tvarohu, môžeme pridať cukor podľa chuti. Upečený korpus potrieme jahodovým džemom a navrstvíme tvarohový krém. Potom si jahody rozvaríme, dochutíme cukrom a primiešame do nich Zlatý klas zamiešaný v troške vody. Varíme do zhustnutia. Jahodovú polevu navrstvíme na tortu a necháme zatuhnúť v chladničke. 

Cesto:

  • 3 ks vajcia,
  • 3 PL múka hladká,
  • 3 PL cukor práškový,
  • 1/2 bal. prášok do pečiva,
  • vanilka

Krém:

  • 250 g VANILKOVÝ TVAROH BABIČKA,
  • 200 ml smotana na šľahanie,
  • 2 PL cukor

Poleva:

  • 500 g mrazené jahody,
  • 1 Zlatý klas,
  • 2 PL cukor