Hlavné menu

Syrové kysnuté rožky

Skvelá chuťovka aj na blížiace sa jesenné dni. Vhodná pre návštevu, ale aj pre domácu pohodu. 

Postup:

Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyvaľkáme kruh, ktorý posypeme nastrúhaným syrom. Rozkrájame na 6 trojuholníkov a stočíme do rohlíkov. Vrch potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme na 180°C asi 20 minút.

Ingrediencie

  • 500 g múka hladká,
  • 1/2 bal. droždie, 
  • 2 dl mlieko,
  • 1 dl olej,
  • 2 kl soľ,
  • štipka cukru,
  • 100g TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR