Hlavné menu

Syrovo-smotanové pagáče

Múku zmiešame s práškom do pečiva,  pridáme zmäknuté maslo, najemno nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vajce a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Preložíme na pečenie s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Môžeme posypať ešte nastrúhaným syrom a pečieme na 200°C asi 20 minút.

  • 150 g hladkej múky,
  • 150 g polohrubej múky,
  • 125 g MASLO BABIČKA,
  • 100 g TEKOVSKÉHO SALÁMOVÝ SYR údený,
  • 125 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,
  • 15 g prášku do pečiva,
  • 1 ks vajce,
  • 1 PL soli,
  • 1 ks žĺtok na potretie