Hlavné menu

Tvarohová bábovka

Bábovka je veľmi vďačný koláč, ktorý zasýti celú rodinu a navyše pekne vyzerá aj no stole pre akúkoľvek návštevu. Ja som ju pripravila plnenú tvarohom BABIČKA. BABIČKA tvaroh je tvaroh, ktorý používam najradšej na sladké aj slané pečenie.

Postup:

Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko a zmiešame. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Zmiešame a vypracujeme svetlé cesto. Ja som na bábovku použila silikónovú formu s priemerom 23,5 cm. Najprv nalejeme polovicu svetlého cesta a do zvyšku pridáme kakao. Tvarohovú plnku pripravíme z tvarohu, cukru, prášku vanilkového pudingu a vanilkového cukru. Na svetlé cesto lyžicou navrstvíme tvarohovú plnku a navrch dáme kakaové cesto. Pečieme na 200°C asi 15 minút a potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte 45 minút.

Ingrediencie:

  • 300 g polohrubá múka, 
  • 3 ks vajcia,
  • 150 g kryštálový cukor,
  • 100 ml olej,
  • 1 ks prášok do pečiva,
  • 100 ml mlieko,
  • 1-2 PL kakao

    Tvarohová plnka:
  • 500 g BABIČKA TVAROH TUČNÝ,
  • 4 PL práškový cukor,
  • 1 ks vanilkový puding,
  • 1 ks vanilkový cukor