Hlavné menu

Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Postup:

Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme zmäknuté maslo, trošku vody, cukor, jedno vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Na kakaové cesto navrstvíme plnku, ktorú si pripravíme z tvarohu, vajec, Zlatého klasu, nasekanej čokolády a mandľových lupienkov. Môžeme dochutiť cukrom a vanilkovým cukrom. Poslednou vrstvou bude svetlé piškótové cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, pridáme vodu a olej. A nakoniec zapracujeme múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na tvarohovú vrstvu. Vrch môžeme ešte posypať s mandľovými lupienkami. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° asi 25 minút.

Ingrediencie:

  • Cesto 1
    • 300 g polohrubá múka
    • 100 G MASLO BABIČKA
    • 2 PL kakao
    • 6 PL voda
    • 1/2 balíček prášok do pečiva
    • 100 g práškový cukor
    • 1 ks vajce
  • Cesto 2
    • 3 ks vajcia
    • 150 g kryštálový cukor
    • 7 PL voda
    • 7 PL rastlinný olej
    • 200 g polohrubá múka
    • 1/2 balíček prášok do pečiva
  • Plnka
    • 750 g TVAROH BABIČKA TUČNÝ
    • 50 g nasekaná čokoláda
    • 50 g mandľové lupienky
    • 2 ks vajcia
    • 1 PL Zlatý klas
    • 3 PL práškový cukor
    • 1 vanilkový cukor