Hlavné menu

Tvarohový krémeš

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke. Medzitým pripravíme plnku tak, že zmiešame tvaroh, mlieko, cukor, olej, žĺtky, vajce, vanilkový cukor, prášok Zlatý klas a spolu vyšľaháme. Cesto rozvaľkáme na plech a navrch vylejeme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúre a pečieme na 200°C  20 minút. Z bielkov a cukru si vyšľaháme sneh a po 20 minútach navrstvíme na koláč a dáme zapiecť na 5 minút. Koláč podávame vychladený. 

  • 300 g múka polohrubá,
  • 150 g MASLO BABIČKA,
  • 1 ČL prášok do pečiva,
  • 1 ks vajce,
  • 1 ks žĺtok,
  • 4 PL kryštálového cukru 

Plnka:

  • 500 g TVAROH BABIČKA,
  • 150 g kryštálový cukor,
  • 0,5 l mlieko,
  • 100 ml olej,
  • 1 balenie Zlatý klas,
  • 1 balenie vanilkový cukor,
  • 3 ks žĺtky,
  • 1 ks vajce

Poleva:

  • 4 ks bielky,
  • 5 PL kryštálového cukru