Hlavné menu

Veterníky s tvarohovou náplňou

V hrnci si necháme zovrieť vodu s maslom a štipkou soli. Maslo roztopíme, pridáme múku a uvaríme na hustú kašu. Keď sa cesto začne odlepovať od dna nádoby, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Postupne do cesta zapracujeme štyri vajíčka. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame do tvaru kruhu na plech s papierom na pečenie. Jednotlivé kruhy počas pečenia takmer zdvojnásobia svoj tvar, takže ich umiestnite v dostatočnej miere od seba. Pečieme na 200°C asi 20 minút.
Krém si pripravím z pudingu uvareného v mlieku, do ktorého primiešame tvaroh a osladíme cukrom. Veterníky plníme krémom a vyšľahanou šľahačkou.

Cesto:

  • 10 PL vody,
  • 100 g MASLO BABIČKA,
  • 125 g polohrubej múky,
  • 4 ks vajcia, štipka soli


Plnka:

  • 300 ml mlieka,
  • 1 vanilkový puding,
  • 100 g maslo,
  • 250 g tvaroh vanilka,
  • 4 PL cukor
  • šľahačka