História našej spoločnosti





LEVMILK v súčasnosti
Cieľom našej spoločnosti pre ďalšie obdobie naďalej zostáva uchovať tradičné receptúry a postupy výroby, aj pri zvyšovaní dopytu po našich výrobkoch a vysokých nárokoch na kvalitu mliečnych výrobkov.
Vážime si a máme neustále na zreteli každého jedného zákazníka, ktorý naše výrobky nakupuje a pomáha tak nám, aj Slovensku udržať na trhu dostupnosť kvalitných slovenských produktov.
Produktové portfólio predstavujú syry s ušľachtilou modrou plesňou, prírodné syry eidamského typu, tavené syry z vlastných surovín, tvarohy, maslo, kefír, detské dezerty, sušené mlieko a celý rad delaktózovaných produktov, vhodných pre ľudí s intoleranciou laktózy.
Aktuálne zamestnávame v priemere
Denne spracujeme okolo
Naše certifikáty





Naše výrobky pochádzajú
z malebného regiónu
TEKOV
Hrdí na naše korene v srdci Tekova
Sme hrdí, že naša spoločnosť je súčasťou tohto historický významného regiónu, a že sa naša výroba nachádza priamo v Leviciach, v súčasnom srdci a centre života regiónu Tekov.
Územie regiónu Tekov začína na rozľahlých úrodných nížinách na juhu západného Slovenska a končí na úpätí Štiavnických vrchov v početných vinohradoch, ktoré dodávajú tomuto regiónu svojrázny charakter. Regiónom Tekova preteká rieka Hron, ktorá do značnej miery spoluvytvára jeho charakter.
Tekovský región sa nazýva aj ako „ čilejkársky“ alebo „čilejkárskym“ vďaka tomu, že sa na niektorých územiach regiónu hovorí špecifickým mäkkým stredoslovenským nárečím, kde sa často používa slovo čil, čilej, čileky namiesto slova teraz.


Kraj bohatých tradícií a úrodnej pôdy
Čím je ale známy a špecifický tento región? Región Tekov je známy hlavne svojou tradičnou kultúrou a jedinečnými tradíciami, ktoré tu majú svoje miesto vo väčšine čilejkárských obcí dodnes. V minulosti boli obyvatelia prevažne roľníci, ktorí využívali na poľnohospodárstvo výborné prírodné podmienky v Hronskej pahorkatine a na nivách riek Hron a Žitava.
Už v tých časoch roľníci prevažne pestovali a dodnes na tomto území pestujú najmä pšenicu, jačmeň, raž, ovos, zemiaky, kukuricu a cukrovú repu. Okrem poľnohospodárstva bolo v regióne Tekov rozšírené aj vinohradníctvo, ktoré malo svoje postavenie najmä medzi mestom Levice a obcou Hronský Beňadik, kde bola významná vinohradnícka oblasť, ktorá tu jestvuje dodnes.