Hlavné menu

Morčacie fašírky plnené syrom a maslom

Poznáte fašírky plnené syrom? Vyskúšajte tieto morčacie, navyše plnené aj maslom. Sú krásne šťavnaté a keď k ním pridáte zdravú zeleninovú prílohu, chutný obed alebo večera je na stole.

Postup:

Mäso si pomelieme. Zmiešame s vajcom, nakrájaným chlebíkom namočeným v mlieku. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou. Z vypracovanej hmoty tvarujeme guľky, ktoré naplníme na kocky nakrájaným syrom a maslom . Pečieme v rúre na 200 °C asi 30 minút. Môžeme vypražiť aj na oleji s maslom. Ako prílohu som zvolila rukolový šalát a zemiakovo-mrkvovú kašu.

Ingrediencie

  • 0,5 kg mletého morčacieho mäsa,
  • 1 vajce, 3 krajce staršieho chlebíka,
  • mlieko,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • majoránka
  • 100 g tekovského neudeného syra,
  • 30 g MASLO BABIČKA