Blog

Intolerancia laktózy

Intoleranciou laktózy trpí v súčasnosti podľa dostupných zdrojov každý piaty až šiesty človek, čo predstavuje zhruba 20% populácie, a to už nie je zanedbateľné číslo.  Čo to ale tá intolerancia laktózy je? Aké sú jej príčiny a ako sa prejavuje?

Syr – biele zlato!

Syry predstavujú pre mnohých z nás jeden z najhlavnejších a najznámejších zdrojov vápnika a bielkovín, ktoré sú nevyhnutné nie len pre náš normálny rast a rozvoj, ale tiež pre správne fungovanie imunity, naše kosti a zuby. Okrem spomínaných bielkovín a vápnika syry obsahujú taktiež aj zdraviu prospešné vitamíny ako sú napr. vitamíny A, D a K a tiež minerálne látky ako zinok a fosfor, ktoré sa vďaka obsahu tuku v mlieku a mastných kyselín v ňom (je ich až 140) dobre vstrebávajú do tela.