Toto jesenné obdobie mám jednoznačne spojené s gaštanmi. Každoročne sme chodili k starkej zbierať jedlé gaštany. A starkú mi pripomína aj tento tanierik, ktorý rada používam na servírovanie. Torta mala u nás doma veľký úspech. Musím povedať, že zamiešať do smotanovej torty gaštanové pyré bol naozaj skvelý nápad.
Postup:
Gaštanové pyré rozšľaháme a pridáme do neho 2 kyslé smotany. Druhé 2 smotany zmiešame s vanilkový cukrom. Želatínu necháme 10 minút napučať s 4 PL vody a následne zahrejeme a roztopíme. Polovicu želatíny pridáme do gaštanovo-smotanovej zmesy a druhú do smotanovej zmesy. Na spodok tortovej formy uložíme piškóty a navrstvíme smotanovú zmes. Potom uložíme znovu piškóty a gaštanovo-smotanovú zmes. Necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke.
Ingrediencie
- 4 ks KYSLÁ SMOTANA BABIČKA
- 1 balenie gaštanové pyré,
- 1 vanilkový cukor,
- 20 g želatína,
- piškóty