Strúhaný tvarohový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

300 g polohrubá múka,

60 g kryštálový cukor,

1 prášok do pečiva,

1 žĺtok,

200 g MASLO BABIČKA,

30 g kakaa

Plnka:

500 g TVAROH BABIČKA,

2 ks žĺtok,

3 ks bielok,

70 g kryštálový cukor,

1 vanilkový cukor,

1 PL kukuričný škrob
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtka, zmäknutého masla a kakaa si vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na pol hodinu do mrazničky.

Medzitým si pripravíme plnku. Bielka vyšľaháme na hustý sneh. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, kukuričným škrobom a pridáme vyšľahaný sneh.

Na tortovú formu alebo menší plech s papierom na pečenie si nastrúhame na hrubom strúhadle jednu polovicu cesta. Navrstvíme pripravenú plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta.

Pečieme na 180 °C 20 minút a potom ďalších na 160 °C ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty