Trubičky plnené pudingovým krémom

Ingrediencie:

lístkové cesto

Krém:

0,5 l mlieka,

5 ČL cukru,

1 vanilkový cukor,

2 žĺtky,

1 PL hladkej múky,

1 ks Zlatý klas,

50 g MASLO BABIČKA
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásiky. Pásiky lístkového cesta navinieme na kovové trubičky, od užšieho konca k širšiemu. Pečieme na 200°C asi 10 minút. Ešte teplé stiahneme z kovovej trubičky a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca si nalejeme väčšiu časť mlieka, pridáme cukor a vanilkový cukor. Prilejeme Zlatý klas, žĺtka a múku vymiešanú s trochou mlieka a varíme, kým nám krém nezačne hustnúť. Ešte do teplého, ale nie horúceho krému zašľaháme maslo a krém necháme vychladnúť s tým, že ho občas premiešame. Vychladnutým krémom naplníme upečené trubičky a posypeme práškovým cukrom.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty