Zapekaný karfiol

Ingrediencie:

1 karfiol,

4 ks vajcia,

150 ml KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,

100 g TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR údený,

soľ,

čierne korenie
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Karfiol si zblanžírujeme v osolenej vode, aby zmäkol len jemne. Zapekaciu nádobu si potrieme olivovým olejom a dno a boky nádoby vysypeme strúhankou. Karfiol si rozdelíme na malé ružičky a poukladáme do misy alebo do menších zapekacích misiek. 

Vajíčka vymiešame so smotanou a pridáme polovicu nastrúhaného syra. Dochutíme  soľou a čiernym korením. Pečieme na 180°C asi 30 minút. Desať minút pred koncom ešte posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty