Hlavné menu

Strúhaný tvarohovo-čučoriedkový koláč

Prinášame recept na luxusný tvarohový koláčik, ktorý sa skvele hodí na takéto dni s rodinou. Nasýti celú rodinu a ešte vám zostane aj k raňajkám. Vďaka tvarohu je krásne šťavnatý a kvôli čučoriedkam super svieži.

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti a dáme stuhnúť do chladničky alebo pokojne na chvíľu aj do mrazničky. Z tvarohu, práškového cukru, vajec, vanilkového cukru a Solamylu vypracujeme tvarohovú plnku. Polovicu cesta nastrúhame na veľkom strúhadle na vymastený plech. Rozmiestnime tvarohovú plnku a posypeme čučoriedkami, prípadne môžeme časť čučoriedok zamiešať priamo do plnky. Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme na 180°C asi 40 minút.

Ingrediencie

  • 500 g múka hladká,
  • 200 g cukor práškový,
  • 3 ks vajcia,
  • 1 ks cukor vanilkový,
  • 250 g MASLO BABIČKA,
  • 1 ks prášok kypriaci,
  • citrónová kôra


Tvarohová plnka:

  • 750 g TVAROH BABIČKA,
  • 5 pl cukor práškový,
  • 3 ks vajcia,
  • 1 cukor vanilkový,
  • 1,5 pl Solamyl,
  • 300g mrazené čučoriedky