ORIEŠKOVÉ CANTUCCINI

Ingrediencie:

250 g pšeničnej hladkej múky
130 g práškového cukru
100 g zmes orechov a mandlí
30 g rozpusteného masla Babička
2 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkovej esencie
štipka soli
Čas prípravy

45 min

Porcie

6 porcií

ORIEŠKOVÉ CANTUCCINI

Postup:

Zmes orechov dáme na plech a nasucho ich opečieme v rúre na 180 °C asi na 10 minút a necháme vychladnúť. Vajcia vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme rozpustené maslo a vanilkovú esenciu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Vmiešame do tekutej zmesi. Vznikne tuhé cesto, do ktorého nakoniec zapracujeme opečenú orechovú zmes. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a z každej rukami vyvaľkáme valec, ktorý preložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C asi 15 minút. Potom plech s valcami cesta vytiahneme z rúry a pomocou ostrého noža rozkrájame na šikmé plátky s hrúbkou 1 cm. Jednotlivé kúsky rozprestrieme po plechu a vrátime naspäť do rúry na ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
ORIEŠKOVÉ CANTUCCINI

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty