Hlavné menu

Tvarohové slimáky

Z mlieka, droždia a trošku cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme múku, vajce, cukor, štipku soli a roztopené maslo. Vymiesime cesto a necháme aspoň pol hodinku vykysnúť. Medzitým si z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme pudingový krém. Do uvareného pudingu primiešame tvaroh a zamiešame. 

Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme pripraveným krémom. Potom stočíme do rolády a nakrájame na 2 cm plátky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 220 °C asi 20 minút. Hotové môžeme ešte potrieť roztopeným maslom a posypať práškovým cukrom. 

Cesto:

  • 750 g hladkej múky,
  • 1 kocka droždia,
  • 4 PL cukru kryštálového cukru,
  • 1 vajce, 450 ml mlieka,
  • 50 g rozpusteného masla,
  • štipka soli

Plnka:

  • 500 g TVAROH BABIČKA,
  • 1 vanilkový puding,
  • 300 ml mlieka,
  • 4 PL kryštálového cukru,
  • vanilka