Keď vyprážaný syr, tak s nejakou zdravšou prílohou. Keď vyprážaný syr, tak jedine tento od Levmilk. Možno by sa zdalo, že je jedno aký syr budeme vyprážať, ale musím povedať, že tento priamo určený na vyprážanie je naozaj top. Na panvici sa nerozteká, ale na tanieri sa krásne naťahuje a chuťovo je naozaj vynikajúci. Už ste ho niekedy skúšali?
Postup:
Tekvicu pokrájame na kocky a orestujeme na panvici. Môžeme aj upiecť v rúre. Potom podlejeme vodou alebo vývarom a varíme do zmäknutia. Prebytočnú vodu môžeme zliať a rozmixujeme spolu s maslom a mliekom na pyré. Dochutíme soľou. Syr si obalíme v múke, vajíčku a kukuričnej strúhanke a vypražíme na oleji. Podávame s tekvicovým pyré a listovým šalátom.
Ingrediencie
- 400 g Tekov syr na vyprážanie neúdený,
- 1 ks vajce, hladká múka,
- kukuričná strúhanka
Tekvicové pyré: - 1 ks hokkaido tekvica,
- vývar,
- maslo,
- mlieko,
- soľ