Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne pridáme žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame kakao so sódou bikarbónou. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na180°C asi 8-10 minút. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.
Plnku pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše vmiešame zmäknuté maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Cesto po vychladnutí rozbalíme a dáme dole papier. Najprv natrieme svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády. Necháme odležať v chladničke najlepšie do druhého dňa.
Cesto:
- 6 ks vajce,
- 5 PL kryštálový cukor,
- 3 PL kakao,
- 1/2 KL sóda bikarbóna
Plnka:
- 500 ml mlieko,
- 5 PL polohrubá múka,
- 250 g MASLO BABIČKA,
- 1 vanilkový cukor,
- 5 PL práškový cukor,
- 2 PL kakao