Hlavné menu

Zamatová roláda

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne pridáme žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame kakao so sódou bikarbónou. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na180°C asi 8-10 minút. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.

Plnku pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše vmiešame zmäknuté maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Cesto po vychladnutí rozbalíme a dáme dole papier. Najprv natrieme svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády. Necháme odležať v chladničke najlepšie do druhého dňa.

Cesto:

  • 6 ks vajce,
  • 5 PL kryštálový cukor,
  • 3 PL kakao,
  • 1/2 KL sóda bikarbóna

Plnka:

  • 500 ml mlieko,
  • 5 PL polohrubá múka,
  • 250 g MASLO BABIČKA,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 5 PL práškový cukor,
  • 2 PL kakao