Bábovka je veľmi vďačný koláč, ktorý zasýti celú rodinu a navyše pekne vyzerá aj no stole pre akúkoľvek návštevu. Ja som ju pripravila plnenú tvarohom BABIČKA. BABIČKA tvaroh je tvaroh, ktorý používam najradšej na sladké aj slané pečenie.
Postup:
Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko a zmiešame. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Zmiešame a vypracujeme svetlé cesto. Ja som na bábovku použila silikónovú formu s priemerom 23,5 cm. Najprv nalejeme polovicu svetlého cesta a do zvyšku pridáme kakao. Tvarohovú plnku pripravíme z tvarohu, cukru, prášku vanilkového pudingu a vanilkového cukru. Na svetlé cesto lyžicou navrstvíme tvarohovú plnku a navrch dáme kakaové cesto. Pečieme na 200°C asi 15 minút a potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte 45 minút.
Ingrediencie:
- 300 g polohrubá múka,
- 3 ks vajcia,
- 150 g kryštálový cukor,
- 100 ml olej,
- 1 ks prášok do pečiva,
- 100 ml mlieko,
- 1-2 PL kakao
Tvarohová plnka: - 500 g BABIČKA TVAROH TUČNÝ,
- 4 PL práškový cukor,
- 1 ks vanilkový puding,
- 1 ks vanilkový cukor