Výborný smotanový zákusok aj bez laktózy. Donedávna som s delakto produktami nemala žiadne skúsenosti. Chuťovo nie sú ničím rozdielne od tých bežných, maximálne sú trošičku viac nasladlé.
Postup:
Uvaríme klasický vanilkový puding. Cesto pripravíme tak, že vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a olej a postupne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a do cesta lyžicou urobíme kôpky uvareného pudingu. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Po vychladnutí navrstvíme smotanovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke.
Ingrediencie
- 6 vajec,
- 180 g práškového cukru,
- 100 ml vody,
- 50 ml oleja,
- 250 g polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- štipka soli,
- 2 PL kakaa
Pudingová vrstva: - 2 vanilkové pudingy,
- 6 PL cukru,
- 800 ml mlieka
Smotanová vrstva: - 900 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,
- 5 PL práškového cukru