Hlavné menu

Smotanovo-pudingový zákusok

Výborný smotanový zákusok aj bez laktózy. Donedávna som s delakto produktami nemala žiadne skúsenosti. Chuťovo nie sú ničím rozdielne od tých bežných, maximálne sú trošičku viac nasladlé. 

Postup:

Uvaríme klasický vanilkový puding. Cesto pripravíme tak, že vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a olej a postupne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a do cesta lyžicou urobíme kôpky uvareného pudingu. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Po vychladnutí navrstvíme smotanovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke.

Ingrediencie

  • 6 vajec,
  • 180 g práškového cukru,
  • 100 ml vody,
  • 50 ml oleja,
  • 250 g polohrubej múky,
  • 1 prášok do pečiva,
  • štipka soli,
  • 2 PL kakaa

    Pudingová vrstva:
  • 2 vanilkové pudingy,
  • 6 PL cukru,
  • 800 ml mlieka

    Smotanová vrstva:
  • 900 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,
  • 5 PL práškového cukru