Vyšľaháme si žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zvlášť vyšľahané bielky. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 15 minút. Krém pripravíme z vyšľahanej smotany a tvarohu, môžeme pridať cukor podľa chuti. Upečený korpus potrieme jahodovým džemom a navrstvíme tvarohový krém. Potom si jahody rozvaríme, dochutíme cukrom a primiešame do nich Zlatý klas zamiešaný v troške vody. Varíme do zhustnutia. Jahodovú polevu navrstvíme na tortu a necháme zatuhnúť v chladničke.
Cesto:
- 3 ks vajcia,
- 3 PL múka hladká,
- 3 PL cukor práškový,
- 1/2 bal. prášok do pečiva,
- vanilka
Krém:
- 250 g VANILKOVÝ TVAROH BABIČKA,
- 200 ml smotana na šľahanie,
- 2 PL cukor
Poleva:
- 500 g mrazené jahody,
- 1 Zlatý klas,
- 2 PL cukor