Slané koláče a chuťovky to je moje. Môžete ho jesť teplý alebo aj studený, na obed či ako slaný dezert. Základom sú vajíčka a výborný syr. Špenát môžete tiež nahradiť napríklad pórom, cherry rajčinami alebo aj cuketou. Už sa teším na sezónu čerstvej zeleniny, keď budem môcť tieto kombinácie variovať. A pri príprave som mala aj moje pomocníčky, veď pozrite.
Postup:
Z múky, masla, soli a trochu vody vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku postáť. Potom ním vyplníme formu na pečenie s priemerom asi 26 cm,popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 180°C asi 5-10 minút. Na plnku si opečieme cibuľku a slaninku.
Nakoniec pridáme už len na chvíľku spariť špenát. Necháme mierne vychladiť a pridáme rozšľahané vajíčka, syr a pridáme šľahačkovú smotanu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes vylejeme na predpečené cesto a dáme do rúry piecť na 180 °C asi 30-40 minút.
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g hladkej múky,
- 100 g MASLO BABIČKA,
- 2 PL vody,
- 1 ČL soli
Plnka:
- 4 vajcia,
- 200 g slaniny na kocky,
- 150 g čerstvého syru,
- 100 g baby špenátu,
- 1 cibuľa,
- 300 ml šľahačkovej smotany,
- soľ,
- čierne korenie