Hlavné menu

Krehký smotanový koláč

Z múky, cukru, vajca, zmäknutého masla a citrónovou kôry a šťavy pripravíme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme krém, ktorý necháme mierne vychladiť. Nakoniec do neho zamiešame kyslú smotanu. Cestom si vystelieme vymastenú okrúhlu formu na pečenie, s priemerom 28 cm. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 200°C 10 minút. Na predpečené cesto navrstvíme pripravený krém a ozdobíme ovocím. Spolu pečieme ešte 15 minút na 200°C. 

Cesto:

  • 250 g hladkej múky,
  • 1 vajce,
  • 125 g MASLO BABIČKA,
  • 125  g práškového cukru,
  • citrónová kôra a šťava z polovice citrónu

Krém:

  • 200 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,
  • 1 vanilkový puding,
  • 300 ml mlieka,
  • 3 PL cukru
  • Na ozdobu: čerstvé ríbezle