Hlavné menu

NIVOVÉ rizoto 

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chvíľu pred koncom pridáme namrvenú NIVU a listy baby špenátu. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo. Dochutíme soľou a čiernym korením. 

  • 1 hrnček ryža Arborio alebo guľato zrnná ryža,
  • 125 g syr NIVA ORIGINÁL ZLATÁ,
  • 100 g baby špenátu,
  • 1 ks cibuľa,
  • 1 dl víno biele,
  • 1 l vývar,
  • 2 PL maslo,
  • soľ,
  • čierne korenie