Jahodovo-tvarohová torta

Ingrediencie:

Cesto:

3 ks vajcia,

3 PL múka hladká,

3 PL cukor práškový,

1/2 bal. prášok do pečiva,

vanilka

Krém:

250 g VANILKOVÝ TVAROH BABIČKA,

200 ml smotana na šľahanie,

2 PL cukor

Poleva:

500 g mrazené jahody,

1 Zlatý klas,

2 PL cukor
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Vyšľaháme si žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zvlášť vyšľahané bielky. Cesto vylejeme do formy  vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 15 minút. Krém pripravíme z vyšľahanej smotany a tvarohu, môžeme pridať cukor podľa chuti. Upečený korpus potrieme jahodovým džemom a navrstvíme tvarohový krém. Potom si jahody rozvaríme, dochutíme cukrom a primiešame do nich Zlatý klas zamiešaný v troške vody. Varíme do zhustnutia. Jahodovú polevu navrstvíme na tortu a necháme zatuhnúť v chladničke. 

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty