Krehký smotanový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

250 g hladkej múky,

1 vajce,

125 g MASLO BABIČKA,

125  g práškového cukru,

citrónová kôra a šťava z polovice citrónu

Krém:

200 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,

1 vanilkový puding,

300 ml mlieka,

3 PL cukru

Na ozdobu: čerstvé ríbezle
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Z múky, cukru, vajca, zmäknutého masla a citrónovou kôry a šťavy pripravíme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme krém, ktorý necháme mierne vychladiť. Nakoniec do neho zamiešame kyslú smotanu. Cestom si vystelieme vymastenú okrúhlu formu na pečenie, s priemerom 28 cm. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 200°C 10 minút. Na predpečené cesto navrstvíme pripravený krém a ozdobíme ovocím. Spolu pečieme ešte 15 minút na 200°C.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty