Morčacie fašírky plnené syrom a maslom

Ingrediencie:

0,5 kg mletého morčacieho mäsa,

1 vajce, 3 krajce staršieho chlebíka,

mlieko,

soľ,

čierne korenie,

majoránka

100 g tekovského neudeného syra,

30 g MASLO BABIČKA
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Poznáte fašírky plnené syrom? Vyskúšajte tieto morčacie, navyše plnené aj maslom. Sú krásne šťavnaté a keď k ním pridáte zdravú zeleninovú prílohu, chutný obed alebo večera je na stole.

Postup:

Mäso si pomelieme. Zmiešame s vajcom, nakrájaným chlebíkom namočeným v mlieku. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou. Z vypracovanej hmoty tvarujeme guľky, ktoré naplníme na kocky nakrájaným syrom a maslom . Pečieme v rúre na 200 °C asi 30 minút. Môžeme vypražiť aj na oleji s maslom. Ako prílohu som zvolila rukolový šalát a zemiakovo-mrkvovú kašu.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty