Slané koláče a chuťovky to je moje. Môžete ho jesť teplý alebo aj studený, na obed či ako slaný dezert. Základom sú vajíčka a výborný syr. Špenát môžete tiež nahradiť napríklad pórom, cherry rajčinami alebo aj cuketou. Už sa teším na sezónu čerstvej zeleniny, keď budem môcť tieto kombinácie variovať. A pri príprave som mala aj moje pomocníčky, veď pozrite.
Postup:
Z múky, masla, soli a trochu vody vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku postáť. Potom ním vyplníme formu na pečenie s priemerom asi 26 cm,popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 180°C asi 5-10 minút. Na plnku si opečieme cibuľku a slaninku.
Nakoniec pridáme už len na chvíľku spariť špenát. Necháme mierne vychladiť a pridáme rozšľahané vajíčka, syr a pridáme šľahačkovú smotanu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes vylejeme na predpečené cesto a dáme do rúry piecť na 180 °C asi 30-40 minút.