Smotanovo-pudingový zákusok

Ingrediencie:

6 vajec,

180 g práškového cukru,

100 ml vody,

50 ml oleja,

250 g polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

štipka soli,

2 PL kakaa

Pudingová vrstva:

2 vanilkové pudingy,

6 PL cukru,

800 ml mlieka

Smotanová vrstva:

900 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,

5 PL práškového cukru
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Výborný smotanový zákusok aj bez laktózy. Donedávna som s delakto produktami nemala žiadne skúsenosti. Chuťovo nie sú ničím rozdielne od tých bežných, maximálne sú trošičku viac nasladlé. 

Postup:

Uvaríme klasický vanilkový puding. Cesto pripravíme tak, že vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a olej a postupne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a do cesta lyžicou urobíme kôpky uvareného pudingu. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Po vychladnutí navrstvíme smotanovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty