Syrovo-smotanové pagáče

Ingrediencie:

150 g hladkej múky,

150 g polohrubej múky,

125 g MASLO BABIČKA,

100 g TEKOVSKÉHO SALÁMOVÝ SYR údený,

125 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA,

15 g prášku do pečiva,

1 ks vajce,

1 PL soli,

1 ks žĺtok na potretie
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva,  pridáme zmäknuté maslo, najemno nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vajce a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Preložíme na pečenie s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Môžeme posypať ešte nastrúhaným syrom a pečieme na 200°C asi 20 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty