Veterníky s tvarohovou náplňou

Ingrediencie:

Cesto:

10 PL vody,

100 g MASLO BABIČKA,

125 g polohrubej múky,

4 ks vajcia, štipka soli

Plnka:

300 ml mlieka,

1 vanilkový puding,

100 g maslo,

250 g tvaroh vanilka,

4 PL cukor

šľahačka
Čas prípravy
Porcie

Postup:

V hrnci si necháme zovrieť vodu s maslom a štipkou soli. Maslo roztopíme, pridáme múku a uvaríme na hustú kašu. Keď sa cesto začne odlepovať od dna nádoby, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Postupne do cesta zapracujeme štyri vajíčka. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame do tvaru kruhu na plech s papierom na pečenie. Jednotlivé kruhy počas pečenia takmer zdvojnásobia svoj tvar, takže ich umiestnite v dostatočnej miere od seba. Pečieme na 200°C asi 20 minút.
Krém si pripravím z pudingu uvareného v mlieku, do ktorého primiešame tvaroh a osladíme cukrom. Veterníky plníme krémom a vyšľahanou šľahačkou.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty