Tvarohový krémeš

Ingrediencie:

300 g múka polohrubá,

150 g MASLO BABIČKA,

1 ČL prášok do pečiva,

1 ks vajce,

1 ks žĺtok,

4 PL kryštálového cukru 

Plnka:

500 g TVAROH BABIČKA,

150 g kryštálový cukor,

0,5 l mlieko,

100 ml olej,

1 balenie Zlatý klas,

1 balenie vanilkový cukor,

3 ks žĺtky,

1 ks vajce

Poleva:

4 ks bielky,

5 PL kryštálového cukru
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke. Medzitým pripravíme plnku tak, že zmiešame tvaroh, mlieko, cukor, olej, žĺtky, vajce, vanilkový cukor, prášok Zlatý klas a spolu vyšľaháme. Cesto rozvaľkáme na plech a navrch vylejeme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúre a pečieme na 200°C  20 minút. Z bielkov a cukru si vyšľaháme sneh a po 20 minútach navrstvíme na koláč a dáme zapiecť na 5 minút. Koláč podávame vychladený. 

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty