Z múky, masla a kyslej smotany si vypracujeme cesto. Necháme ho odležať aspoň pol hodinu v chladničke. Medzitým si pripravíme plnku tak, že zmiešame mleté orechy spolu s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Zalejeme zohriatym mliekom a vytvoríme hmotu. Odležané cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a krájame na rovnaké štvorce. Naplníme orechovou zmesou a dva protiľahlé rohy štvorca spojíme. Preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 200°C asi 10 až 15 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Cesto:
- 450 g hladká múka,
- 250 g MASLO BABIČKA,
- 200 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA
Plnka:
- 300 g mleté vlašské orechy,
- 100 g cukor práškový,
- 100 ml mlieko,
- citrónová kôra,
- vanilkový cukor