Tento čas jahôd bol vždy môj najobľúbenejší. Mám ho spojený s koncom školského roku, blížiacim sa letom a ovocím, ktorého je plná záhrada. Teraz, keď bývam v meste, nie je to už také jednoduché. Stále je to však obdobie, kedy je čerstvé ovocie oveľa dostupnejšie. A okrem toho, že jahody máme najradšej surové, nesmieme nikdy vynechať ani výborné tvarohové guľky.
Postup
Cesto na guľky si pripravíme zmiešaním tvarohu, krupice, 2 vajec a trochou soli. Vypracujeme nelepivé cesto. Jahodu zabalíme do kúska cesta a vytvarujeme guľky. Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ guľky nevyplávajú na povrch. Podávame s jahodovou omáčkou. Jahody dáme variť s cukrom a necháme mierne rozvariť. Zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
Ingrediencie:
- 500 g TVAROH BABIČKA
- 120 g celozrnná špaldová krupica (alebo obyčajná detská krupica)
- 2 ks vajce
- soľ
- Omáčka
- 500 g jahôd
- 6 PL vody
- 100 g cukru
- 1 PL solamylu
- šťava z 1/2 citrónu