Hlavné menu

Zapekaný syr DELAKTO v lístkovom ceste

Špenátový základ si pripravíme tak, že si na troche oleja orestujeme cibuľku. Pridáme listový nasekaný špenát a mierne podusíme. Nakoniec zjemníme trochou smotany a vyredukujeme, aby sa odparila všetka prebytočná tekutina. Necháme vychladnúť. 

Lístkové cesto si rozvaľkáme a pripravíme si štvorec asi 20×20 cm. Na spodok navrstvíme vychladnutú špenátovú zmes. Ak by ste chceli špenát niečím nahradiť, môžete vyskúšať nejakú inú zeleninovú zmes, pesto alebo aj rajčinovú omáčku, či kečup. Na špenát položíme TEKOV SYR DELAKTO v celku (na jednu porciu asi 100 g). A navrch môžete použiť ešte šunku. Takto pripravené suroviny zabalíme do batôžku, ideálne tak, aby boli všetky spoje zakryté. Potrieme vajíčkom a položíme na plech s papierom na pečenie. Takto si pripravíme aj ďalšie porcie a pečieme na 220°C asi 15 minút. 

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom. 

Recept možno pripraviť aj s klasickým TEKOVSKÝM SALÁMOVÝM SYROM. 

  • lístkové cesto,
  • TEKOV SYR DELAKTO,
  • šunka, špenát,
  • cibuľa,
  • smotana,
  • vajce na potretie