Hlavné menu

Smotanové šatôčky s orechovou náplňou

Z múky, masla a kyslej smotany si vypracujeme cesto. Necháme ho odležať aspoň pol hodinu v chladničke. Medzitým si pripravíme plnku tak, že zmiešame mleté orechy spolu s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Zalejeme zohriatym mliekom a vytvoríme hmotu. Odležané cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a krájame na rovnaké štvorce. Naplníme orechovou zmesou a dva protiľahlé rohy štvorca spojíme. Preložíme na plech  s papierom na pečenie a pečieme na 200°C asi 10 až 15 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Cesto:

  • 450 g hladká múka,
  • 250 g MASLO BABIČKA,
  • 200 g KYSLÁ SMOTANA BABIČKA

Plnka:

  • 300 g mleté vlašské orechy,
  • 100 g cukor práškový,
  • 100 ml mlieko,
  • citrónová kôra,
  • vanilkový cukor