Cottage cheese like from the times when our grandmothers made it
Základom výroby každého tvarohu je zrážanie mlieka kyselinou mliečnou, ktorá vzniká z mliečneho cukru (laktózy) pôsobením kultúr kyslomliečnych baktérií.
Tvarohová zrazenina sa ďalej spracováva krájaním, prípadne dohrievaním, kým sa od nej neoddelí srvátka. Následne sa zrazenina plní do filtračných vriec, alebo sa vypúšťa do tvarohárskych vozíkov, kde sa cedí pomocou ošatky na požadovanú sušinu.
Obľúbená hrudkovitá konzistencia, osviežujúca kyslomliečna chuť a mliečno-smotanová vôňa, to sú prvky, ktoré charakterizujú naše BABIČKA Tvarohy.
Čím je BABIČKA Tvaroh výnimočný?
Kým v ostatných tvarohoch sa v procese výroby srvátka oddeľuje od zrazeniny odstreďovaním na špeciálnych mechanických odstredivkách s takmer nulovým podielom ručnej práce, v prípade našich tvarohov prebieha oddeľovanie klasickým postupom výroby – cedením s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má BABIČKA Tvaroh všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy.
Navyše sa pri jeho výrobe používa výhradne slovenské mlieko prevažne z regiónu TEKOV a nepoužívajú sa žiadne konzervačné látky a jeho vysoká trvanlivosť je zabezpečená iba jedinečným vákuovým balením.