Z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtka, zmäknutého masla a kakaa si vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na pol hodinu do mrazničky.
Medzitým si pripravíme plnku. Bielka vyšľaháme na hustý sneh. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, kukuričným škrobom a pridáme vyšľahaný sneh.
Na tortovú formu alebo menší plech s papierom na pečenie si nastrúhame na hrubom strúhadle jednu polovicu cesta. Navrstvíme pripravenú plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta.
Pečieme na 180 °C 20 minút a potom ďalších na 160 °C ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť.
Cesto:
- 300 g polohrubá múka,
- 60 g kryštálový cukor,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 žĺtok,
- 200 g MASLO BABIČKA,
- 30 g kakaa
Plnka:
- 500 g TVAROH BABIČKA,
- 2 ks žĺtok,
- 3 ks bielok,
- 70 g kryštálový cukor,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 PL kukuričný škrob