Hlavné menu

Strúhaný tvarohový koláč

Z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtka, zmäknutého masla a kakaa si vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na pol hodinu do mrazničky.

Medzitým si pripravíme plnku. Bielka vyšľaháme na hustý sneh. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, kukuričným škrobom a pridáme vyšľahaný sneh.

Na tortovú formu alebo menší plech s papierom na pečenie si nastrúhame na hrubom strúhadle jednu polovicu cesta. Navrstvíme pripravenú plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta.

Pečieme na 180 °C 20 minút a potom ďalších na 160 °C ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť.

Cesto:

  • 300 g polohrubá múka,
  • 60 g kryštálový cukor,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 1 žĺtok,
  • 200 g MASLO BABIČKA,
  • 30 g kakaa

Plnka:

  • 500 g TVAROH BABIČKA,
  • 2 ks žĺtok,
  • 3 ks bielok,
  • 70 g kryštálový cukor,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 PL kukuričný škrob