Ryžový nákyp s tvarohom

Ingrediencie:

200 g ryže,

600 ml plnotučného mlieka,

3 vajcia,

100 g cukru,

50 g MASLO BABIČKA,

250 g TVAROH BABIČKA,

citrónová kôra,

ovocie podľa chuti
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Ryžu uvaríme spolu s mliekom a cukrom do mäkka. Vajíčka si oddelíme a bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli na hustý sneh. Do teplej ryže pridáme žĺtky, maslo a tvaroh. Dochutíme vanilkou a citrónovou kôrou. Nakoniec pridáme polovicu vyšľahaných bielok. Ryžovú zmes preložíme do zapekacej misy, vymastenej maslom. Môžeme pridať aj obľúbené čerstvé alebo mrazené ovocie. Navrch navrstvíme zvyšok bielok. Pečieme na 180°C asi 25 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty