Strúhaný tvarohovo-čučoriedkový koláč

Ingrediencie:

500 g múka hladká,

200 g cukor práškový,

3 ks vajcia,

1 ks cukor vanilkový,

250 g MASLO BABIČKA,

1 ks prášok kypriaci,

citrónová kôra

Tvarohová plnka:

750 g TVAROH BABIČKA,

5 pl cukor práškový,

3 ks vajcia,

1 cukor vanilkový,

1,5 pl Solamyl,

300g mrazené čučoriedky
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Prinášame recept na luxusný tvarohový koláčik, ktorý sa skvele hodí na takéto dni s rodinou. Nasýti celú rodinu a ešte vám zostane aj k raňajkám. Vďaka tvarohu je krásne šťavnatý a kvôli čučoriedkam super svieži.

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti a dáme stuhnúť do chladničky alebo pokojne na chvíľu aj do mrazničky. Z tvarohu, práškového cukru, vajec, vanilkového cukru a Solamylu vypracujeme tvarohovú plnku. Polovicu cesta nastrúhame na veľkom strúhadle na vymastený plech. Rozmiestnime tvarohovú plnku a posypeme čučoriedkami, prípadne môžeme časť čučoriedok zamiešať priamo do plnky. Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme na 180°C asi 40 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty