Tvarohová bábovka

Ingrediencie:

300 g polohrubá múka, 

3 ks vajcia,

150 g kryštálový cukor,

100 ml olej,

1 ks prášok do pečiva,

100 ml mlieko,

1-2 PL kakao

Tvarohová plnka:

500 g BABIČKA TVAROH TUČNÝ,

4 PL práškový cukor,

1 ks vanilkový puding,

1 ks vanilkový cukor
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Bábovka je veľmi vďačný koláč, ktorý zasýti celú rodinu a navyše pekne vyzerá aj no stole pre akúkoľvek návštevu. Ja som ju pripravila plnenú tvarohom BABIČKA. BABIČKA tvaroh je tvaroh, ktorý používam najradšej na sladké aj slané pečenie.

Postup:

Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko a zmiešame. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Zmiešame a vypracujeme svetlé cesto. Ja som na bábovku použila silikónovú formu s priemerom 23,5 cm. Najprv nalejeme polovicu svetlého cesta a do zvyšku pridáme kakao. Tvarohovú plnku pripravíme z tvarohu, cukru, prášku vanilkového pudingu a vanilkového cukru. Na svetlé cesto lyžicou navrstvíme tvarohovú plnku a navrch dáme kakaové cesto. Pečieme na 200°C asi 15 minút a potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte 45 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty