Tento čas jahôd bol vždy môj najobľúbenejší. Mám ho spojený s koncom školského roku, blížiacim sa letom a ovocím, ktorého je plná záhrada. Teraz, keď bývam v meste, nie je to už také jednoduché. Stále je to však obdobie, kedy je čerstvé ovocie oveľa dostupnejšie. A okrem toho, že jahody máme najradšej surové, nesmieme nikdy vynechať ani výborné tvarohové guľky.
Postup
Cesto na guľky si pripravíme zmiešaním tvarohu, krupice, 2 vajec a trochou soli. Vypracujeme nelepivé cesto. Jahodu zabalíme do kúska cesta a vytvarujeme guľky. Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ guľky nevyplávajú na povrch. Podávame s jahodovou omáčkou. Jahody dáme variť s cukrom a necháme mierne rozvariť. Zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.