Tvarohové guľky s jahodovou polevou

Ingrediencie:

500 g TVAROH BABIČKA

120 g celozrnná špaldová krupica (alebo obyčajná detská krupica)

2 ks vajce

soľ

Omáčka:

500 g jahôd

6 PL vody

100 g cukru

1 PL solamylu

šťava z 1/2 citrónu
Čas prípravy
Porcie
Tvarohové guľky s jahodovou polevou

Postup:

Tento čas jahôd bol vždy môj najobľúbenejší. Mám ho spojený s koncom školského roku, blížiacim sa letom a ovocím, ktorého je plná záhrada. Teraz, keď bývam v meste, nie je to už také jednoduché. Stále je to však obdobie, kedy je čerstvé ovocie oveľa dostupnejšie. A okrem toho, že jahody máme najradšej surové, nesmieme nikdy vynechať ani výborné tvarohové guľky.

Postup

Cesto na guľky si pripravíme zmiešaním tvarohu, krupice, 2 vajec a trochou soli. Vypracujeme nelepivé cesto. Jahodu zabalíme do kúska cesta a vytvarujeme guľky. Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ guľky nevyplávajú na povrch. Podávame s jahodovou omáčkou. Jahody dáme variť s cukrom a necháme mierne rozvariť. Zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
Tvarohové guľky s jahodovou polevou

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty