Tvarohové slimáky

Ingrediencie:

Cesto:

750 g hladkej múky,

1 kocka droždia,

4 PL cukru kryštálového cukru,

1 vajce, 450 ml mlieka,

50 g rozpusteného masla,

štipka soli

Plnka:

500 g TVAROH BABIČKA,

1 vanilkový puding,

300 ml mlieka,

4 PL kryštálového cukru,

vanilka
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Z mlieka, droždia a trošku cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme múku, vajce, cukor, štipku soli a roztopené maslo. Vymiesime cesto a necháme aspoň pol hodinku vykysnúť. Medzitým si z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme pudingový krém. Do uvareného pudingu primiešame tvaroh a zamiešame. 

Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme pripraveným krémom. Potom stočíme do rolády a nakrájame na 2 cm plátky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 220 °C asi 20 minút. Hotové môžeme ešte potrieť roztopeným maslom a posypať práškovým cukrom.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty