Syrové kysnuté rožky

Ingrediencie:

500 g múka hladká,

1/2 bal. droždie, 

2 dl mlieko,

1 dl olej,

2 kl soľ,

štipka cukru,

100g TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Skvelá chuťovka na jesenné dni. Vhodná pre návštevu, ale aj pre domácu pohodu. 

Postup:

Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyvaľkáme kruh, ktorý posypeme nastrúhaným syrom. Rozkrájame na 6 trojuholníkov a stočíme do rohlíkov. Vrch potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme na 180°C asi 20 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty